Consejos y recetas

  • 1 tassa de fruites i/o verdures: plàtan madur, mango, espinacs, remolatxa o pinya
  • 1/2 tassa de líquid :aigua mineral, aigua de coco, suc de taronja natural, llet, iogurt o beguda vegetal
  • 1 culleradeta d’edulcorant: mel, dàtils o prunes triturades, mantega d’ametlles o de cacauets o xarop d’atzavara o d’auró
  • 1 cullerada de cereals, fruits secs o llavors: flocs de civada, d’espelta o de sègol, llavors de llinosa, de xía, de quinoa o de sèsam
  • 1/4 o 1/2 culleradeta d’espècies o aromes (opcional): canyella, cúrcuma, gingebre, vainilla o cardamom
  • Toppings: podem fer servir els mateixos que els de la crema o afegir d’altres com fruita fresca, coco, fruits vermells, xocolata pur picat o ratllat o fruits secs com les ametlles, pipes de carbassa o sèsam lleugerament torrat

Preparació: Es començarà per triturar la fruita que estigui prèviament congelada i després s’aniran afegint els vegetals de més a menys contingut en fibra i s’incorporaran poc a poc els líquids i els làctics, ajustant en funció de la textura desitjada. Els ingredients coms els flocs de cereals o llavors es millor triturar-los prèviament. Finalment afegirem les aromes que es considerin convenients.

Servir: Es posa el batut espès en una bol, i si afegeixen la resta dels ingredients per sobre. Es recomanable prendre’ls al moment i afegir els toppings al moment de consumir.

Són molt fàcils de preparar i ideals per prendre a la primavera i estiu amb totes les varietats de fruita que ens ofereix aquesta època. Són molt versàtils i podem fer moltes combinacions diferents sense avorrir-nos.

Les hamburgueses vegetals comercials poden ser una gran opció per solucionar els nostres àpats. Però poden estar contraindicades si ens volem aprimar o hem de controlar altres aspectes de la salut com el colesterol ja que moltes del mercat estan fregides i ens poden perjudicar en els nostres objectius i poden ser un aliment processat.

Les hamburgueses vegetals poden ser molt saludables si es mira com han estat fetes i quins ingredients porten, si les fem a casa amb vegetals frescos i proteïnes de qualitat sempre serà la millor opció. Sinó ens haurem de fixar en els ingredients més conflictius, si tenen greixos refinats (oli de palma) i ingredients d’un elevat índex glucèmic com el sucre, xarops, melasses, farines així com la quantitat en sal. Ens interesant aquells que tinguin una proporció més elevada en proteïna com el tofu, el tempeh, el seità, la quinoa, soja texturitzada, llegums, etc..

The Vurguer és una hamburguesa de textura i visualment semblant a les de carn, amb un lleuger gust a remolatxa, fresca, nutritiva, rica en proteïnes i veganes i la pots escollir amb all i julivert o sense i no està fregida. La base d’aquesta hamburguesa és el seità per lo que no és apte per a celíacs ni intolerants al gluten.

La protecció solar adequada per cadascú depèn de múltiples factors, com l’edat, el to de la pell, la fotosensibilitat, radiació solar, època de l’any, situació geogràfica, etc.. Els protectors solars són necessaris per prevenir cremades solars, l’envelliment prematur de la pell, reduir el risc de patir càncer, minimitzar el risc de fotosensibilitat, fotoalergia i fotodermatosis. La majoria de protector solars que trobem a les farmàcies i supermercats contenen filtres químics, mentre que els que trobem en botigues ecològiques o naturals són de filtres físics.

Els filtres físics fan una capa sobre la pell que reflexen la radiació UVA, UVB i la IR(infraroja). En canvi els filtres químics, tenen substàncies químiques que penetren a les capes de la pell que absorbeixen la radicació solar i la transformen per minimitzar el risc per la pell, segons alguns estudis científics aquestes substàncies poden arribar a causar greus problemes de salut per acumulació de tòxics.

Els filtres físics no solen contenir substàncies nocives per al nostre organisme ni per al medi ambient. Ofereixen una protecció major i redueixen el risc a sensibilitzacions i al·lèrgies, pel que es recomanen en nens i persones amb pells reactives especialment. Aquest filtres són més opacs i tendeixen a deixar una pel·lícula blanca sobre la pell , tot i que cada cop és treballa més per solucionar aquest problema es complicat de solucionar amb les cremes de factor alt com el 50. Aquest tipus de crema no es necessari aplicar-la 30 minuts abans de l’exposició pel que es pot posar abans de sortir de casa. Un altre aspecte a tenir en compte sovint és la olor ja que aquestes cremes solars no solen estar perfumades i tenen una olor semblant a la mantega de karité.

¡MANTENTE INFORMADO DE NUESTRAS RECETAS, CONSEJOS Y MUCHO MÁS!